Om mig

Mona Nykänen heter jag, född Johansson. Jag har växt upp i Kalix i Norrbotten, studerat och arbetat i Stockholm under några år och sedan återvänt till Norrbotten. Sedan 2003 är jag bosatt i Luleå och studerar för närvarande till ämneslärare i Svenska som andraspråk.

Musiken har följt mig genom hela mitt liv. Jag har haft förmånen att få gå på olika musikutbildningar och har haft glädjen under cirka 20 års tid fått arbeta inom musikområdet, främst inom kyrkan men även i skolan.

Sången har alltid legat mig nära och jag har sjungit mycket, både som solist och i körer. Förutom sången är det pianot som känns mest som ”mitt” instrument varför jag ofta kompar mig själv på piano, men jag spelar även orgel och gitarr.

Jag gillar olika typer av musikstilar, allt från klassisk västerländsk konstmusik till musik från afroamerikansk tradition.

När jag själv sjunger är det framförallt melodiös musik inom vis-, pop- och jazzgenren jag ägnar mig åt men hanterar även viss klassisk musik på framförallt piano och orgel.

Jag är sedan 2012 ansluten till egenanställningsföretaget convoy som bla skickar ut mina fakturor när jag tar uppdrag på frilansbasis. Läs mer om convoy på www.convoy.se

Utbildningar

Musiklinjen 2 år Björknäsgymnasiet Boden
Musiklinje 2 år med kantorsexamen Betelseminariet Bromma
Musiklärarutbildning ”Musik i förskola och grundskola” 3 år 120 p SMI (Stockholms musikpedagogiska institut)
Pianometodik 25 p SMI (Stockholms musikpedagogiska institut)
Bibellinjen Johannelund Uppsala 1 termin
Orgelmetodik suzukimetoden, distansutbildning 10 p Musikhögskolan Örebro
Bruksorgel 5 p Piteå musikhögskola
Pågående studier till ämneslärare i Svenska som andraspråk

Anställningar

Församlingsmusiker Hässelby Missionsförsamling 6 år
Musiklärare Musikskolan Kalix 3 år
Kantor Nederluleå församling 8 år
Församlingsmusiker Luleå Missionsförsamling 6 år
Vik. Nederluleå församling / EFS 1,5 år

Foto: Sara Viklund